Сватбени съвети, тенденции и новини

Интервю на сватбен агент Никол Новкова за сватбите във Варна, морските елементи, модните тенденции и какво е да си сватбен агент


Водещата по Радио Варна, Сияна Спиридонова, бе наш гост в Studio Art Deco Weddings, за да поговорим за работата на сватбения агент, какви сватби се предпочитат бъдещите младоженци във Варна и другите морски локации, какви са тенденциите в избора на цветове, дизайн и декорация. Темата за нетрадиционните и тематични сватби е много обхватна, но е все още е рядкост, да се направи избор за концепция на сватбата, свързан с интереси, любими места, елементи, взаимствани от други области - танци, музика, чуждестранни култури. 
Вече съществуват модните тенденции и в сватбената визия, навлизат необикновени комбинации на светове, различни материи и материали, флорални мотиви, необикновени съчетания на ярки цветове и комбинации на цвят със сребристи или златисти акценти.
Да бъдеш сватбен агент е доста отговорна, многокомпонентна и изпълнена с непредвидени ситуации професия. Да бъдеш "режисьор" на сватба е като да снимаш филм, на който няма втори дубъл! Отговорните лица, които са част от събитието и трябва да бъдат координирани от Сватбения агент, проследяването на последователността на ритуали, на всички сватбени компоненти и на целия процес за организирането на незабравим сватбен ден е трудна задача и всеки сватбен агент трябва да бъде подготвен за това. 
Добрият сватбен агент трябва да е незабележим, а присъствието му да се разпознава от перфектното събитие, което той създава.

http://bnr.bg/…/morska-svatba-hit-sred-varnenskite-mladojen…

Studio Art Deco в БНР Варна


Ето какво ще научите от "Master Class за бъдещи булки 04/2017г.", интервю на сертифицирания сватбен агент Никол Новкова, от Studio Art Deco с водещата Сияна Спиридонова.


http://bnr.bg/varna/post/100822800/master-class-za-badeshti-bulki-organizirat-vav-varna


Studio Art Deco организира "Master Class за бъдещи булки 04/2017" В процес на разговори с партньори на Studio Art Deco, възникна идеята за съдаване на клас за обучение на бъдещи булки. Всички са на мнение, че има необходимост, бъдещите младоженци да получат изчерпателна информация, относно компонентите и етапите, всички ангажименти и отговорности, които съпътстват подготовката на едно толкова специално събитие. Така се роди идеята за предстоящия "Master Class за бъдещи булки 04/2017". Всички сте поканени! 


Новите тенденции в декорацията на сватби


Една от най-често повдиганите теми от бъдещите булки е: "Какво е модерно, Какви са новите тенденции в декорацията на сватби?". Ето една прекрасна статия, отговаряща за тенденциите на 2017г.

Сигурни сме, че това, което сме ви приготвили ще ви хареса! Всички предложения са свежи, шик и изтънчени. Ето ги и тях – сватбените теми на 2017-та! Вдъхновете се!

Като една от основните тенденции за вече отминаващия сватбен сезон – Зеленината ше бъде популярна и през 2017-та, но в един маалко по-различен прочит.


trends_2017_wedding_themes_greenery


Тенденции 2017 – топ 9 на най-популярните сватбени теми – Зеленина

Градинските сватби също заявяват позицията си на една от най-предпочитаните тематики от младоженците за следващия сватбен сезон. В комбинация с всяка друга тема би могло дас е получи незабравима сватба, която сама по себе си да бъде уникална и неповторима.


trends_2017_wedding_themes_garden


Тенденции 2017 – топ 9 на най-популярните сватбени теми – Градина

Въпреки, че не са много популярни в България, сватбите организирани в плевня са истински хит по света. Все по-често и у нас има много успешни опити тази тема да се вплете в организацията, чрез различни елементи, които напомнят за това място – дървени шайби, фенери, вдъхновени от природата декорации, бали със сено. През 2017-та ще ги виждаме все по-често.


trends_2017_wedding_themes_barn


Тенденции 2017 – топ 9 на най-популярните сватбени теми – Плевня

За тях сме ви разказвали много, затова сега само ще ги споменем – ретро тематичните сватби продължават да бъдат хит и през следващия сватбен сезон. Пречупени през призмата на новите модерни цветове и елементи, разбира се.


trends_2017_wedding_themes_vintage


Тенденции 2017 – топ 9 на най-популярните сватбени теми – Ретро

Сватбите с акцент акварел набират все по-голяма сила през 2017-та. Това в съчетание с все по-популярните Направи-Си-Сам идеи, които много се харесват от младоженците, се оформя, като една много модерна и нестандартна сватбена тематика.


trends_2017_wedding_themes_watercolor


Тенденции 2017 – топ 9 на най-популярните сватбени теми – Акварел

Може би няма да изненадаме никой, с това че Бохо стила ще властва над сватбите и през следващия сезон. Поради небрежността и неангажираността си той е предпочитан от много младоженци.


trends_2017_wedding_themes_boho


Тенденции 2017 – топ 9 на най-популярните сватбени теми – Бохо

Сватбената тема Приказка, определено е една от любимите ни! Може би е така, защото много напомня на детските мечти на всяко момиченце да бъде принцеса. А може би е защото всяка сватба би трябвало да е една приказка с щастлив край.


trends_2017_wedding_themes_fairy_tail


Тенденции 2017 – топ 9 на най-популярните сватбени теми – Приказка

Вече ви споменахме за една от тенденциите при сватбените покани – Екзотични палмови листа. Това никак не е случайно. В комбинация с тропическата тема, която ще бъде много актуална през следващия летен сезон се получава една изключително модерна сватба.


trends_2017_wedding_themes_tropical


Тенденции 2017 – топ 9 на най-популярните сватбени теми – Тропик

И последна, но не по популярност е горската тематика. Тя е една от любимите теми на младоженците, защото може да бъде реализирана, както в затворено, така и на отворено пространство. И двата случая има как да се разгърне така, че да бъде незабравима.


trends_2017_wedding_themes_forest


Тенденции 2017 – топ 9 на най-популярните сватбени теми – Горска

Източник: Bridalidol.bg

Снимки: Pinterest


Studio Art Deco в БНТ Варна


В началото на есенния сезон по стар обичай в миналото е започвал периодът на българските сватби. Въпреки, че тази тенденция вече е изместена към летния сезон, от БНТ искат да възродят традицията, с поставянето на тема за сватбите в Сутрешния блок на БНТ 2, "Добро утро с БНТ 2". Сертифицираният Сватбен агент Никол Новкова от Studio Art Deco и Станислав Сивев от Lights-photography са гости в студиото на БНТ Варна.

Дали ще е лятна или есенна сватбата, бъдещите младоженци избират тема на сватбата си, така, че тя да отговаря на тяхното себеусещане, вкус и визия, съобразена с възможностите, които предлага избраната локация. Ето какво си казахме с водещата Силвия Благоева за сватбите във Варна:
7 СЪВЕТА


Често при организиране на свтаба, възнукват много въпросителни, особено ако не ползвате услуги на Професионален Сватбен агент.... Предлагаме Ви няколко основни принципи, към които е добре да се придържат бъдещите булки, за да улеснят своят избор . Те са синтезирани в тези 7 съвета:

1. Подредете разходите по приоритет, започнете от тези, които са задължителни за това събитие.

2. Не поемайте върху себе си товарът на всички ангажименти. Преценете кой и с какво може да ви помогне.

3. Не приемайте за "чиста монета" съветите на всеки, който иска да ви обясни как да си направите сватбата /приятелки, роднини, познати и непознати/, отсявайте информацията и я обмисляйте.

4. Направете сватбата специална за вас, а не като копие на някоя друга. Всяко събитие е индивидуално и не зависи само от обстановката и аксесоарите, зависи основно от участниците в събитието ,настроението и темперамента на младоженците и гостите.

5. Когато избирате цветовете за украса, съобразявайте интериора на ресторанта или залата, а не ги определяйте, според това кой цвят ви е най-любим.

6. Ако усетите, че ви обзема паника и се чувствате зле, защото нещата излизат извън контрол, обърнете се за помощ от професионален Сватбен агент. Дори да нямате възможност да си наемете такъв, може да се възползвате от помощта му само за проблемните ангажименти.

7. Когато решавате да наемете, водещ, фотограф, DJ, декоратор, не го правете само защото цената е много ниска. Много вероятно е да останете разочаровани. Преценявайте добре хората насреща, потърсете препоръки или разгледайте портфолио.